Handleidingen

Of je nu een doorgewinterde klusser bent of niet, met onze stapsgewijze handleidingen bouw jij eenvoudig jouw nieuwe pergola op. Je download de handleiding eenvoudig op deze pagina. Heb je een schaduwdoek besteld? Dan ontvang je daar een aparte handleiding bij.

Stappenplan

Stap 1

Download de handleiding.

Stap 2

Volg de handleiding stap voor stap.

Stap 3

In een mum van tijd staat jouw nieuwe pergola!

Maatwerk pergola’s zijn er voor elke situatie.

Een maatwerk Douglas houten pergola kan de perfecte aanvulling zijn voor jouw buitenruimte. Of je nu een ruime tuin, een knus terras of een gezellige binnenplaats hebt, een pergola voegt niet alleen esthetische waarde toe, maar ook functionaliteit en karakter. Bij Wesa zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van hoogwaardige maatwerk Douglas houten pergola’s die voldoen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Het belangrijkste voordeel van maatwerk is zonder twijfel de mogelijkheid om de pergola precies af te stemmen op jouw specifieke situatie. Het is niet moeilijker te installeren dan een kant-en-klaar model, en je loopt minder snel tegen beperkingen aan omdat de pergola afgestemd is op jouw specifieke situatie. Misschien is jouw tuin net iets te smal, of juist te breed voor de standaardmaten. Of wellicht heb je specifieke wensen als het gaat om hoogte, breedte of diepte. Met maatwerk kun je elke centimeter van de pergola optimaliseren, zodat het perfect past bij de rest van je tuin, of deze nu tegen je huis bevestigd wordt of los in de tuin komt te staan.

Wat je wens ook is

Geen twee buitenruimtes zijn hetzelfde, en daarom geloven wij in maatwerk. Onze maatwerk Douglas houten pergola’s worden ontworpen met jouw unieke stijl, behoeften en de lay-out van jouw ruimte in gedachten. Wil je een open pergola die voldoende schaduw biedt terwijl je geniet van het buitenleven? Of geef je de voorkeur aan een gesloten pergola met geïntegreerde zijpanelen voor extra privacy? Wat je wensen ook zijn, Bij Wesa kunnen we een pergola creëren die perfect aansluit bij jouw visie.

De kracht van Douglas hout

Douglas hout staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Het hout is van nature bestand tegen rot en schimmel, waardoor het minder snel zal slijten dan andere houtsoorten zoals Vurenhout of Grenenhout. Deze duurzaamheid maakt Douglas hout bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, overkappingen en tuinkamers. Douglas hout heeft een warme uitstraling en een opvallende roodbruine kleur die na verloop van tijd een prachtige zilvergrijze patina kleur krijgt. We raden je wel aan regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur van jouw maatwerk pergola te verlengen. Dit kan eenvoudig door het oliën met één van onze speciale Douglas oliën. Hierdoor behoudt het hout zijn prachtige kleur en structuur, terwijl het beschermd blijft tegen weersinvloeden.

De toegevoegde waarde van een schaduwdoek

Naast de prachtige constructie van Douglas hout, heb je ook de mogelijkheid om hoogwaardige schaduwdoeken toe te voegen aan jouw nieuwe pergola. Deze doeken dienen niet alleen als bescherming tegen de zon, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan het geheel. De schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zodat je een keuze kunt maken die naadloos aansluit bij de stijl van jouw tuin.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan