Groter, hoger of nog uitgebreider?

Heb je speciale wensen voor jouw pergola die niet mogelijk zijn in het bestelformulier? Neem dan gerust contact op met Mark. Hij staat klaar om jouw unieke ideeën te bespreken en een op maat gemaakte oplossing te bieden. Neem contact op en creëer de pergola van je dromen!

Een pergola is een houtconstructie bestaande uit palen en balken. Open pergola’s bieden de mogelijkheid om een schaduwdoek (ook zonnedoek genoemd) toe te voegen. Afhankelijk van de kenmerken van het doek houden deze meer of minder zonnestralen tegen (de zogenaamde schaduwfactor). Pergola’s kunnen vrijstaand in een tuin geplaatst worden, of als een veranda aan huis gemonteerd worden.

Onze maatwerk pergola’s worden gemaakt van duurzaam, gecertificeerd Douglas hout. Optioneel kies je voor een harmonica schaduwdoek dat zich middels een geleider of gespannen kabels langs de balken beweegt. Alle materialen worden bij je thuis geleverd. Liever ook door ons laten plaatsen? Neem dan contact met ons op.

Onze maatwerk pergola’s worden gemaakt van geschaafd en gedroogd Douglas hout. De staanders en liggers zijn meten 140x140mm of 120x120mm en de schoren zijn uit een douglas balk 65x140mm of 45x120mm gemaakt. De liggers worden met een halfhoutverbinding aan elkaar gemonteerd. De opgegeven afmetingen zijn berekend op de buitenzijde van de pergola, het doek wordt op maat hierin verwerkt.

Staanders en liggers
140x140mm of 120x120mm
Schoren
65x140mm of 45x120mm
Betonpoeren
voor vastzetten in de grond
Paalhouderplaat
voor vastzetten op een vlonder

Bestellen

Bestellen

Met het plaatsen van een pergola met schaduwdoek in je tuin, bepaal je zelf of je in de zon of in de schaduw zit. Door het doek handmatig open en dicht te schuiven kun je de hoeveelheid schaduw zelf kiezen. Via onze handige bestelmodule stel jij eenvoudig jouw eigen op maat gemaakte pergola samen. Volg de stappen, vul je gegevens in, en voor je het weet is jouw tuin een stukje schaduw rijker. Heb je vragen? Neem dan even contact met ons op.

Stap 1

Formaat palen

Kies uit 12x12 en 14x14 centimeter palen voor jouw perfecte pergola.

Stap 2

Afmetingen pergola

Houdt er rekening mee dat de gevraagde maten buitenmaten van de pergola zijn. De naam zegt het al: dit zijn de maten gemeten vanaf de buitenkanten van de pergola.

Centimeter
Dit kan minimaal 100cm en maximaal 400cm zijn.
Centimeter
Dit kan minimaal 100cm en maximaal 400cm zijn.
Centimeter
Dit kan minimaal 200cm en maximaal 265cm zijn.

Stap 3

Pergola voet

Kies een bijpassende voet voor jouw pergola. Wanneer je kiest voor een paalhouderplaat; houd rekening met het formaat van de gekozen palen in stap 1.

Stap 4

Met of zonder doek

Je hebt de optie om een harmonica schaduwdoek in je pergola te plaatsen.

Een harmonica schaduwdoek is een zonweringssysteem dat wel 95% van de UV-straling tegen kan houden, maar licht juist doorlaat. Hierdoor zit je niet in het donker, maar ben je wel verzekerd van schaduw. Het is daarmee de perfecte oplossing voor zonwering op je terras. Dichtgevouwen hangt het schaduwdoek nauwelijks in het zicht en ook zonder schaduwdoek is een pergola een zeer stijlvolle toevoeging aan je tuin. Natuurlijk kun je er altijd later nog voor kiezen een schaduwdoek te nemen.

Let op! De maximale afmetingen van een schaduwdoek zijn 450x500cm. De levertijd van de pergola’s is ca. 10 werkdagen.

Het doek wordt aangepast aan de opgegeven maten. Uiteraard leveren wij het schaduwdoek standaard met de rvs-bevestigingsmaterialen, staaldraden voor de ophanging, spanners en katrollen.

Stap 4b

Kwaliteit van het doek

Je hebt de keuze uit 3 verschillende doeken. De hoge kwaliteit van HDPE-kunststof is UV-bestendig en weervast. Het verschil zit grotendeels in de schaduwfactor. Dat is de hoeveelheid zon (en UV-straling) dat het doek tegenhoudt. Hoe beter het doek, des te hoger de schaduwfactor. Maak hieronder je keuze. Sla deze stap over als je bij stap 2 hebt gekozen voor ‘Pergola zonder doek’.

 • Harmonicadoek met RVS kabels waarover het doek glijdt.
 • Hoogwaardig kwaliteit HDPE weefsel.
 • Waterdoorlatend doek.
 • UV gestabiliseerd en schimmelwerend.
 • Levertijd ca. 10 werkdagen.
 • Harmonicadoek met RVS kabels waarover het doek glijdt.
 • Hoogwaardig kwaliteit HDPE (Olefin) stof.
 • Hoge UV bescherming.
 • Waterafstotend door speciale coating.
 • Door speciale PU coating kunnen er in het begin vouwen zichtbaar zijn, dit verdwijnt na ophangen na verloop van tijd.
 • Levertijd ca. 10 werkdagen.
 • Acryldoek zónder RVS draden maar met aluminium baleinen.
 • Baleinen glijden door aluminium rails bevestigd aan de pergola.
 • Stevigste doek in zijn soort door de slimme bevestiging.
 • Aluminium onderdelen zijn antraciet gecoat.
 • Levertijd ca. 35 werkdagen.

Stap 5

Kleur van het doek

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren voor je schaduwdoek. De kleur heeft geen invloed op de kwaliteit van het doek. Bij de luxe doeken worden de cassette en geleiders voor het doek in een antraciet kleur gecoat.

Jouw bestelling

Basisprijs
--
Pergola voet
--
Extra opties
--
Verzendkosten
Gratis
Totaal (incl. btw)
--

Jouw op maat gemaakte pergola wordt bij je thuis geleverd. Natuurlijk vereist het zelf plaatsen van een pergola de nodige handigheid. Liever door ons laten plaatsen? Neem dan contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan